[Top] [All Lists]

Re: Change Of NV6K IP ADDR -Reply

To: nv-l@lists.tivoli.com
Subject: Re: Change Of NV6K IP ADDR -Reply
From: Leslie Clark <lclark@US.IBM.COM>
Date: Tue, 22 Sep 1998 13:09:14 -0400
Reply-to: Discussion of IBM NetView and POLYCENTER Manager on NetView et alia <NV-L@UCSBVM.UCSB.EDU>
Sender: Discussion of IBM NetView and POLYCENTER Manager on NetView et alia <NV-L@UCSBVM.UCSB.EDU>
I have seen one case where pings at the commandline, or test... ping worked but
continually timed out, and when a sniffer was put on the segment with the
management station
we could see that the return pings were actually being lost, rather frequently.
They were
investigating the interface card and drivers; but in the meantime, it appeared
increasing the retries was more effective than increasing the timeout, since a
echo would never come back, but maybe the next one would. My gut feeling is that
increased timeout is most helpful for snmp queries, and increased retries is
most helpful
for status polling. I don't claim to understand this, but that is how I treat

Leslie Clark
IBM Global Services - Network & Systems Management - Detroit


   The timeout is set at 3.5 seconds for the routers. The routers are FDDI
attached to the
same Gigaswitch. I am going to shutdown the old interface & see what happens.
Thanks you for the recommendation. I will let you all know the results.

>>> <James_Shanks@TIVOLI.COM> 09/18/98 12:26pm >>>
You said pings and demand polls work fine, but if netmon is turning your
interfaces red, it is because its pings are timing out.  I suggest you run
xnmsnmpconf and look at the default timeouts for these interfaces and see
about raising the timeout a bit.

James Shanks
Tivoli (NetView for UNIX) L3 Support

Gil Irizarry <IRIZARRG@LABS.WYETH.COM> on 09/18/98 10:56:32 AM

Please respond to Discussion of IBM NetView and POLYCENTER Manager on
      NetView et alia <NV-L@UCSBVM.UCSB.EDU>

cc:    (bcc: James Shanks)
Subject:  Change Of NV6K IP ADDR

Hi All:
  I have a  RISC6K F50 with FDDI, Fast Ethernet & 10 meg Ethernet. I have
changed the
default gateway from the 10 meg to the FDDI nic. The FDDI connects to a
concentrator that also houses the router with the IP address I am using as
Now, NETMON is detecting  "interface down" alerts frequently on all my
interfaces. Shortly after, I see the "interface up" alert and all my router
icon turn green
 I did run reset_ci after my change. Is there another utility needed?
netstat -nr shows:
 "default                     xxx.xxx.xxx.xx    UG   23    767159    fi0  -
-" Where xxx is the IP
address I have specified as the default gateway. Pings & demand poll work
The last entry on the display shows:
 "www.www.ww      yyy.yyy.yyy.yyy.yyy    U   159    771354  fi0  -  -"
Where www is the
subnet  and yyy is the IP address of my Netview box.
 NV4.1.2 PTF LVL U453385
Thanks in advance
Gil Irizarry
280 King of Prussia Road
ST. Davids, PA 19087
Phone: (610) 902-3426

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>

Archive operated by Skills 1st Ltd

See also: The NetView Web